מעיל הוא אחד הפריטים היותר שימושיים שיש לנו בחורף ומהסיבה הזו הוא עשוי ללוות אותנו במשך תקופה ארוכה, ובזמן הזה לצבור לכלוכים וכתמים מסוגים שונים. אם גם לכם אין את הפריבילגיה לקנות מעיל חדש בכל חורף, במאמר הזה נסביר אילו מעילים מותר לכבס, כיצד מבצעים ניקוי מעיל עור ומתי נעדיף לשים את המעיל שלנו בניקוי יבש.
מה ההבדל בין ניקוי יבש לכביסה רגילה?
אם בכביסה רגילה משתמשים במים, הרי שבניקוי יבש משתמשים בממסים אורגנים כמו למשל טטרה כלורו אתלין, אלקאנים או צורן דו חמצני (שלמעשה כן מכיל מים). אלו הם חומרים חזקים יחסית, אבל בשימוש נכון הם מסוגלים להוריד גם כתמים קשים ביותר כמו למשל כתמי שמן, כתמי שומן ועוד.
איך עושים ניקוי יבש?
בשל הגודל של הפריטים שנכנסים לתוך מכונות הניקוי היבש והעובדה שחומרי הניקוי הם חזקים ודורשים אמצעי זהירות, לא משתמשים במכונת כביסה גדולה רגילה, אלא במכונות מיוחדות שנראות כמו מכונה ביתית עם מייבש, אך בפועל יכולות להכיל עד 45 קילו של בגדים או כביסה אחרת כמו למשל שמיכות, כריות, וילונות ועוד, החביות שמכילות את הממסים הכימיים נפרדות וממוקמות מאחור
בניגוד לכביסה רגילה, על הכביסה שמיועדת לניקוי יבש צריך בדרך כלל לרסס זרז כימי לפני שמכניסים אותה למכונה על פי סוג הכתמים על הפריט. צריך גם לחפש בתוך התאים או הכיסים כדי להוציא עטים או דברים אחרים שיש בתוכם נוזלים, אחרת הם יתמוססו בתהליך הכביסה ויכתימו את כל מה שנמצא במכונה…
תהליך הכביסה עצמו דורש הרבה בקרות כמו שימוש בטמפרטורה הנכונה וקביעת היחס שבין החומר הממס למשקל הכביסה. זאת בהתאם לצבע, גודל המכונה וכמובן סוג הכתמים (לעיתים כל שלב בכביסה מנקה כתמים אחרים עם ממס אחר).
לכן, מי שעובד במכבסת ניקוי יבש חייב להיות מיומן על מנת שלא להרוס את הבגדים. הממס בו נעשה שימוש בדרך כלל ניתן למחזור ולכן המכונות החדשות הן חסכוניות באנרגיה.
לאחר תהליך השטיפה בממסים, הכביסה עוברת תהליך של סחיטה ומתייבשת באמצעות אוויר קר.
הכתמים לא יורדים? – תורידו את אפליקציית kVisi והניקוי יבש יגיע עד אליכם.
הורידו את אפליקציית כביסי ותזמנו מתי נוח לכם שהשליחים שלנו יאספו מכם את הבגדים שאתם רוצים לשלוח לניקוי יבש וזהו הצוות של כביסי כבר ידאג להחזיר עד אליכם את הבגדים נקיים ומגוהצים.
שירות איסוף והחזרת הבגדים אינו כרוך בתשלום נוסף וניתן בתל אביב, רמת גן וגבעתיים.